Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Vragen over het programma

Hoe ziet het programma van Showman's Fair Alkmaar editie 1.5 eruit?

Dit jaar heeft Showman’s Fair Alkmaar een andere opzet. Er is keuze uit diverse rijkgevulde arrangementen, te vinden op deze pagina onder het kopje ‘Arrangementen’. Per dag (4, 5 & 6 september) heeft (bijna) elk arrangement een ander programma. Er is keuze uit de ‘Koffietafel’, ‘Lunchtafel’, ‘Kindertafel’, ‘Dinertafel’ en ‘Late Night’. Iedere ‘tafel’ heeft zijn eigen tijdsblok met optredens, eten en drinken. Je betaalt voor het hele arrangement, inclusief de optredens en een aantal consumpties.

Je ticket koop je van tevoren: voor 4 september, 5 september of 6 september. Tijdens het festival laat je je leiden door een stem uit een hoofdtelefoon. Je wordt meegevoerd door de wereld van Showman’s Fair: heerlijk eten en drinken aan grote lange tafels en optredens in prachtige circustenten. Er zijn ook spontane theatrale acts… Laat je verrassen!

Welke culturele instellingen doen mee aan Showman's Fair Alkmaar?
Ik wil op de bonnefooi komen. Is dat mogelijk?

Het festivalterrein van Showman’s Fair is uitsluitend te betreden met een toegangsticket dat van tevoren is gekocht.

Voor bezoekers die benieuwd zijn naar het komende Alkmaarse cultuurseizoen is er vóór de ingang van het festivalterrein een gratis toegankelijke ‘cultuurmarkt’, waar je kunt kennismaken met verschillende culturele instellingen uit Alkmaar. Loop de markt over en volg je nieuwsgierigheid. Koop verse koffie of een lekker ijsje.  Er zijn theatrale, muzikale en beeldende acts te bewonderen.

 

Kan ik zelf consumpties kopen?

Festivalterrein:
Er zijn een aantal consumpties inbegrepen in het arrangement. Dat scheelt lange rijen! Eigenlijk kun je dus lekker achterover leunen. Het menu komt vanzelf naar je toe. Het is helaas niet mogelijk zelf consumpties te kopen op het festivalterrein.

Ben je vegetarisch, veganistisch of heb je een bepaalde allergie? Geef het van tevoren even aan bij de ingang van het festivalterrein. Bij de lunch en het diner zijn vegetarische of veganistische opties beschikbaar.

Cultuurmarkt:
Daarnaast is er vlakbij de ingang van het festivalterrein een gratis te bezoeken cultuurmarkt. Hier kun je wel verse koffie, thee en ijs kopen.

 

Corona-vragen

Coronavirus: wat betekent dat voor mijn bezoek aan Showman's Fair Alkmaar?

Een festival bezoeken in coronatijden is misschien net even anders dan je gewend bent. We willen je graag informeren dat de organisatie van Showman’s Fair alle richtlijnen van het RIVM volgt. De veiligheid van bezoekers, onze medewerkers en artiesten staat voorop.

  • Ben je verkouden of heb je koorts? Of heeft een van je huisgenoten gezondheidsklachten? Blijf thuis. Als een van deze situaties op jou van toepassing is, blijf je thuis.
  • Bij binnenkomst vindt triage plaats: een medewerker zal een aantal vragen stellen om vast te stellen dat er geen sprake is van COVID-19 klachten.
  • Bezoekers die aantoonbaar een gezamenlijk huishouden voeren of een sociale eenheid vormen, kunnen naast elkaar verblijven.
  • Desinfecteer bij binnenkomst je handen.
  • Zorg ervoor dat jouw gedrag niet leidt tot de verspreiding van speekseldruppels (denk aan het fluiten op de vingers of meezingen). Als de organisatie vindt dat jouw gedrag niet passend is, zal je hierop worden geattendeerd en verzocht worden dit gedrag te stoppen. Als daaraan geen gehoor wordt gegeven, kan de toegang worden ontzegd.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
  • Wij raden af om in de spits (17.00-19.00 uur) gebruik te maken van het openbaar vervoer om naar Showman’s Fair Alkmaar te komen.
  • Je mag een mondkapje meenemen, dit is niet verplicht.
  • Laat stoelen, banken en krukken staan, in verband met de opstelling op 1,5 meter afstand

ticketvragen

Hoe koop ik een kaartje?

Dit jaar heeft Showman’s Fair Alkmaar keuze uit 5 arrangementen. Per festivaldag (4, 5 en 6 september) kun je één of meerdere arrangementen kiezen. De arrangementen staan beschreven op deze pagina.

Voor elk arrangement is er een andere prijs:

Koffietafel: € 15,00
Lunchtafel: € 25,00
Kindertafel: € 12,50
Dinertafel: € 35,00
Late Night: € 25,00

Klik op één van de linkjes hieronder om je ticket te kopen:

Tickets 4 september
Tickets 5 september
Tickets 6 september 

Tickets zijn uitsluitend via voorverkoop verkrijgbaar.
Het ticketsysteem verloopt via Podium Victorie. 

Vanaf welke leeftijd heb je een kaartje nodig?

Kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen. Zij krijgen bij de ingang geen hoofdtelefoon.
Kinderen vanaf 4 jaar en hun begeleiders dienen een ticket te hebben. De Kindertafel is leuk voor jong en oud!

Er zijn ook acts en activiteiten zonder hoofdtelefoon.

 

Is mijn Alkmaarpas/ kortingspas / CJP-pas geldig?

Nee, helaas. Deze kortingspassen gelden niet voor Showman’s Fair Alkmaar.

Locatie

Is het festivalterrein rolstoeltoegankelijk?

Het terrein is rolstoeltoegankelijk. Indien u als rolstoelgebruiker het festival bezoekt, verzoeken wij u vriendelijk van tevoren even een mail te sturen naar showmansfairalkmaar@gmail.com, zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Er is een speciaal toilet aanwezig.

Hoe kom ik op de festivallocatie?

Showman’s Fair Alkmaar is in de Alkmaarderhout. Klik hier om naar de locatie in Google Maps te openen. Openbaar Vervoer Vanaf NS Station Alkmaar kunt u bus 2 (richting Overdie) of bus 167 richting Castricum nemen en uitstappen bij halte ‘Vierstaten’. Voor tijden en alternatieven check 9292.nl

Hoofdingang: Wilhelminalaan.

Zijn er toiletten op het terrein aanwezig?

Zeker! Met Kees van de WC’s is ook dat een belevenis. Hij houdt de boel goed schoon! Je betaalt hiervoor een kleine vergoeding.

Praktische vragen

Zijn er fotografen aanwezig?

Ja, er is vanuit Showman’s Fair een fotograaf aanwezig om sfeerbeelden te maken. Wil je niet op de foto? Geef dat van tevoren aan via showmansfairalkmaar@gmail.comof bij de ingang. Kinderen worden niet herkenbaar gefotografeerd.

Over Showman's Fair

Hoe blijf ik op de hoogte van alle ontwikkelingen?

Je kunt Showman’s Fair Alkmaar in ieder geval vinden op de volgende kanalen:

Ik wil helpen als vrijwilliger! Waar vind ik meer informatie?

Super! Er zijn diverse mogelijkheden. Stuur een mailtje naar jolein1@hotmail.com en/of naar showmansfairalkmaar@gmail.com . wij zullen je zo spoedig mogelijk van informatie voorzien.