Over Showman’s Fair

"Showman's Fair is een festival voor artiesten en nieuwsgierige mensen"
- Terts Brinkhoff, oprichter van de Parade -

Showman’s Fair is een rondreizend theaterfestival met circustenten en podia waar artiesten, samen met het publiek, naar hartenlust kunnen experimenteren. Niets is af, alles kan en voorstellingen ontstaan soms ter plekke. Een festival voor groot en klein. Laagdrempelig als een circus, met bijzondere podiumkunsten in alle vormen.

Showman’s Fair doet dit jaar Alkmaar aan.

Over Showman’s Fair

Firma Traktor en de Showman’s Fair
Showman’s Fair is een initiatief van de oprichter van theaterfestival De Parade, Terts Brinkhoff.
Terts Brinkhoff richtte in 1984 Firma Traktor op. Firma Traktor stond ook aan de wieg van de ‘Boulevard of Broken Dreams’ (1984-1988), het eerste reizende theaterfestival dat in tenten plaats vond.
Firma Traktor bedenkt en organiseert festivals en evenementen. Zo experimenteerde Terts Brinkhoff acht jaar met het concept Showman’s Fair, zodat er nu een ruime ervaring is. Daarnaast ontwikkelde hij een set bijzondere tafels, speciale tenten, draaimolen, vliegende vleugel en inflatables, in combinatie met toeleveringsbedrijven op het gebied van licht, geluid en catering. Het concept gaat uit van een tiental podia met zitplaatsen voor c.a. 2000 bezoekers per dag.
Showman’s Fair kan ingehuurd worden als een ongeprogrammeerd festival: Firma Traktor heeft de expertise, de theatertenten en podia.

Showman’s Fair Alkmaar
is een samenwerking tussen Terts Brinkhoff, Annemiek Klever en de gemeente Alkmaar.
Annemieke Klever heeft het SMF concept ingezet om de opening van het culturele seizoen van Alkmaar nieuw leven in te blazen en er naar eigen inzicht een nieuw festival mee op te bouwen.

Firma Traktor is eigenaar van de namen en de concepten, zoals Showman’s Fair. De rechten zijn ondergebracht in de rechtenstichting Boulevard of Broken Dreams.